ZINC
QUE É O ZINC
El cinco É un mineral que intervén nas defensas, nos sentidos do gusto e do olfacto, na cicatrización de feridas e tamén ten un papel importante na formación de esperma e dos óvulos. Polo tanto, é un mineral esencial para o noso organismo.
FUNCIÓNS
As principais funcións do zinc son:
- Participa na creación de ADN e ARN das proteínas.
- Intervén na formación dos elementos esenciais para a reprodución humana como os espermatozoides nos homes e os óvulos nas mulleres.
- intervén na sistema inmune (as defensas).
- Participa no proceso de cicatrización de feridas.
- Participa en varios sistemas enzimáticos do organismo humano.
- É necesario para o bo funcionamento do olfacto e do gusto.
CARACTERÍSTICAS DO ZINC
O zinc é un elemento químico que se atopa no grupo 12 da táboa periódica e ten o símbolo "Zn". Algunhas das características do zinc inclúen:
- Cor: O zinc é un metal branco azulado brillante.
- Dureza: é relativamente suave cunha dureza de 2,5 na escala de Mohs.
- Punto de fusión: o punto de fusión é de aproximadamente 419,5 °C.
- Condutividade: É un condutor eléctrico moderado e un condutor térmico bastante bo.
- Reacción química: reacciona con ácidos e compostos oxidantes. Tamén é capaz de reaccionar co osíxeno e coa auga.
- Propiedades físicas: maleable e dúctil, o que significa que pode ser debuxado en follas e enrolado en arame.
Entre os seus usos máis frecuentes temos unha gran variedade de aplicacións, entre as que destaca a galvanización do aceiro para protexelo da corrosión, a fabricación de pilas, a produción de aliaxes metálicas e a fabricación de produtos de caucho e plástico. Tamén se usa en suplementos dietéticos para aumentar os niveis de zinc no corpo humano.
ALIMENTOS QUE CONTEN ZINC
Os alimentos ricos neste mineral son as ostras, a carne, o xerme de trigo, a xema de ovo, os caracois, as leguminosas como as fabas e as lentellas secas, os queixos e as sardiñas.