VITAMINA E
QUE É A VITAMINA E?
A vitamina E é a antioxidante, é dicir, protexe os tecidos corporais do noso organismo dos danos causados pola radicais libres, que pode afectar a células, tecidos e órganos. Tamén se cre que desempeña un papel en determinadas condicións relacionadas co proceso de envellecemento.
Vitamina E. é un nutriente esencial Coñecido polas súas propiedades antioxidantes. Axuda a protexer as células do corpo contra os danos causados polos radicais libres, o que é importante para a saúde da pel e o sistema inmunitario. A vitamina E tamén xoga un papel na formación de glóbulos vermellos e axuda ao corpo a usar a vitamina K. Atópase de forma natural en varios alimentos, incluíndo aceites vexetais, noces, sementes e vexetais de folla verde. Ademais, está dispoñible como suplemento dietético e úsase en cosméticos para a pel e o cabelo. A súa deficiencia é rara, pero pode causar problemas neurolóxicos debido a danos nerviosos.
Vitamina E: un nutriente esencial para a saúde
É unha vitamina soluble en graxa que se atopa en moitos alimentos, incluíndo aceites vexetais, froitos secos, sementes e cereais integrais. É un nutriente esencial, é dicir, o organismo non pode producilo por si só e debe obtelo da dieta.
A vitamina E ten unha serie de beneficios para a saúde, incluíndo:
- Protección contra o dano oxidativo: a vitamina E é un antioxidante que axuda a protexer as células do dano causado polos radicais libres.
- Os radicais libres son moléculas inestables que poden danar as células e contribuír ao desenvolvemento de enfermidades crónicas, como cancro, enfermidades cardíacas e diabetes.
- Mellora a saúde cardiovascular: a vitamina E pode axudar a reducir o risco de enfermidades cardíacas axudando a reducir a inflamación e o colesterol LDL (malo).
- Fortalece o sistema inmunitario: a vitamina E é importante para o funcionamento do sistema inmunitario, xa que axuda ás células inmunitarias a combater as infeccións.
- Protexe a saúde da pel: a vitamina E é un nutriente esencial para a saúde da pel, axudando a protexer a pel do dano solar e do envellecemento prematuro.
A cantidade diaria recomendada de vitaminas para adultos é de 15 miligramos (mg) para mulleres e 19 mg para homes.
As mellores fontes de vitamina E son os seguintes alimentos:
- Aceites vexetais: aceite de oliva, aceite de xirasol, aceite de millo, aceite de canola
- Noces e sementes: améndoas, noces, abelás, sementes de xirasol, sementes de cabaza
- cereais integrais: xerme de trigo, farelo de trigo, avea
- Vexetais de folla verde: espinaca, brócoli, col rizada
Se non está seguro de se está recibindo suficientes vitaminas na súa dieta, fale co seu médico.